Pět kroků přípravy koupele s mořskou solí Mar Menor

Už zarůstám vousem a vlci už jdou sem....

.....možná je to nejvyšší čas na pořádnou slanou koupel :))))

....servíruji vám recept na 5 malých kroků k přípravě koupele s mořskou solí Mar Menor, které vás dovede k velké blaženosti na těle i na duši... 

  

Krok 1
Vykouzlete si v koupelně soukromé lázně

Zajistěte si 20-30 minut nerušeného času. Koupelnu si vyhřejte na příjemnou teplotu, rozsviťte si pouze tlumené světlo, zapalte si svíčky, najděte si relaxační hudbu s frekvencemi pro očistu negativních energií, detoxikaci či regeneraci celého těla, připravte si župan nebo měkký ručník. Dobrá a pečlivá příprava prostředí zdvojnásobí uvolňující efekt koupele a bude velmi příznivě působit na vaše tělo i duši. Pokud někam pospícháte nebo máte plný žaludek, koupel odložte na později.


Krok 2
Alchymie koupele

Před samotnou koupelí se osprchujte a zbavte se potu. Obsahuje mnoho stresových látek a nepříjemný pach, který vzniká jeho bakteriálním rozkladem. Do vany (60 l) nasypte 10 polévkových lžic mořské soli Mar Menor a rozpusťte ve vodě s teplotou kolem 37°C. Pokud se teplota koupele pohybuje v rozmezí 37 – 40 °C, tělo nemusí vynakládat energii na vyrovnávání teplot a může v klidu regenerovat. Teplota vody se během koupele nějak výrazně nesníží, slaná voda má totiž schopnost akumulovat teplo poměrně dlouhou dobu. Pokud ale máte srdeční nebo cévní problémy, zvolte raději teplotu nižší (34 – 36 °C). Ideální délka koupele je 20 min. Je to dostatečný čas pro vyloučení škodlivin a není potřeba dále v této, nyní již odpadní vodě, setrvávat. Během koupele ani po ní nepoužívejte mýdlo ani jiné sprchové gely či oleje.

Krok 3
Dopřejte si božské uvolnění těla

Lehněte si do vany a relaxujte 10 minut. Poté začněte své tělo masírovat krouživými pohyby od periferií směrem k jeho středu nebo se zaměřte na problematické partie. Podpoříte tak prokrvení i hlubších vrstev pokožky a navíc ji zbavíte odumřelých buněk. Toxické látky se pak rychleji odplaví z těla ven a naopak minerály budou lépe absorbovány dovnitř. Použijte např. žínku nebo lufu.

Mořská sůl Mar Menor radost z koupele


Krok 4
Zdvojnásobte očistný proces

Dýchání je samostatnou technikou harmonizace a očisty. Pokud ji propojíte s lázní, bude efekt dvojnásobný. Pravidelný dech zaměřený do oblasti podbřišku výrazně zklidní a uvolní celé tělo i mysl a navíc páry stoupající z koupele blahodárně působí na dýchací cesty jako takové. Ostatní meditační a očistné techniky najdete v článku Umění očistné koupele.

Krok 5
Odpočívejte

Po koupeli se osprchujte vlažnou vodou bez použití mýdla, osušte se jemně měkkým ručníkem a alespoň 10 - 20 minut nechte své tělo odpočívat v klidu a teple.

 Princip detoxikace mořskou solí odpočinek

 

Ulevte svému tělíčku

a bude Vám jak v pokojíčku,

zbavte ho všech s…..,

nemoci pověste na háček! :)