Inhalace s mořskou solí Mar Menor

Inhalace (vdechování) s mořskou solí Mar Menor

100% přírodní podpora při léčení rýmy, chřipky, kašle či alergií

Inhalování oceníte především při rýmě, chřipce, kašli, alergiích, infekci horních cest dýchacích, zánětu hrtanu nebo průdušek.

Inhalace mořská sůl Mar Menor při kašli a dýchacích potížích

Jak na to?

Postačí jen 10 – 15 minut času, 1 litr vroucí vody, 1 lžička mořské soli a ručník přehozený přes hlavu

Do hrnce nebo lavoru nalijete horkou vodu, přidáte mořskou sůl, sednete si na 10 – 15 minut ke stolu a hodíte přes hlavu deku nebo ručník a dýcháte.

Vše se děje za vás

Výpary z teplého solného roztoku vám nahřejí čelní a nosní dutiny, sliznice se teplem rychle prokrví a zvlhčí. Do toho pracuje sůl se svými dezinfekčními účinky. Solné výpary odstraňují hleny, nečistoty, viry a bakterie. A plíce se radují i z nádechu mnohých minerálních látek, které regenerují celý dýchací trakt.

Co potom?

Po inhalaci budete rozehřátí a tak se určitě nedoporučuje chodit ven. Naopak si můžete dát šátek kolem hlavy, aby dutiny byly v teple nebo si lehnout do postele. Pokud inhalujete, je lepší svou ceremonii provádět večer před spaním. Bude se vám lépe spát a v noci lépe dýchat.

Éterické oleje a byliny k inhalaci

Některé éterické oleje mají též vysoké antibakteriální a antiseptické účinky. Můžete si takovou směs naordinovat samotní dle toho, co vám lépe voní. Vyberte si esenciální oleje jako např. tea tree olej, tymián, borovici nebo myrhu. Já velmi ráda používám rozmarýn. Jeho antibakteriální a antiseptické účinky jsou nezpochybnitelné a navíc rychle zlepšuje náladu. A psychika je v čase nemoci také velmi důležitá. Účinky solného roztoku a vonných par mají tu výhodu, že se dostávají do krve přes sliznice velmi rychle a jejich účinky se projeví hned. 

Čeho se vyvarovat při inhalaci?

Určitě nechoďte po inhalaci okamžitě ven, kde je zima. Neinhalujte horké páry, pokud máte vysokou horečku. Nechte vařící vodu chvíli odstát, ať si neopaříte obličej.

Co astmatici a alergici?

Inhalace jim dělají velmi dobře a mnohé dýchací problémy ustupují. Nedoporučují se ovšem inhalace bylinných odvarů, mohou obsahovat pyl a terapie by se stala patrně nepříjemným zážitkem. Solný roztok je v každém případě v pořádku.

Je to jednorázové nebo je dobré inhalaci opakovat?

Inhalace je výborná při problémech s rýmou, chřipkou, kašlem, alergiích, infekcích horních cest dýchacích, zánětu hrtanu nebo průdušek. V akutním stádiu nemoci či obtížích můžete inhalovat 2-3x denně.

Mnohem lepší je inhalaci použít jako prevenci proti nemocem a zvyšovat tím obranyschopnost organismu. Zkuste např. inhalovat 1x týdně a kombinovat tuto techniku s výplachem nosu a koupelemi v mořské soli Mar Menor. Vdechování páry se solí vám při dlouhodobém praktikování pomůže udržet vaše plíce, sliznice a celý dýchací systém zdravější a imunitu silnější.

                                                  Inhalace při rýmě, chřipce, alergiím, virovím onemocněním

Video návod na inhalaci si prohlédněte zde